Prev   Next   Pause   Play     Scroll   Fade   ScrollFade
Reklaminis skydelis
You are here:     
Sienų dažymas PDF Spausdinti Email

 

Svarbiausias sienų ar lubų dažymo etapas – kruopštus paviršiaus paruošimas. Nuo to, kaip paruošite paviršių priklausys, ar gerai dažai „prikibs“ prie sienos, ar nesimatys nelygumai ir kt. Specialistai teigia, kad sienos paruošimas prieš dažymą užima didžiąją dalį laiko, skirto sienos atnaujinimui, o pats dažymas – žymiai mažesnę dalį laiko.

Jei siena jau buvo anksčiau dažyta, rekomenduojama dažus nugremžti iki tinko, tuomet kruopščiai užglaistyti ir nušlifuoti.
Plaunant sienas, paviršius suminkštinamas. Tuomet geriau kimba nauji dažai. Plauti galima ir šiltu vandeniu, ir specialiomis priemonėmis. Jei sienos paviršius buvo įsiveisęs pelėsis, geriausia naudoti pelėsį ir grybelį naikinantį skystį.
Nuplovus sieną, ją reikia kruopščiai glaistyti, o glaistui išdžiuvus – nušlifuoti. Dulkių ant sienų stenkitės nepalikti – tai blogins dažų sukibimą. Prieš dažymo darbus būtinai patikrinkite, ar visiškai išdžiuvo glaistas! Jis turi būti idealiai baltos spalvos.

Sienoms dažyti paprastai naudojamas volelis ir įvairūs teptukai. Jais dažomi mažesni paviršiai, kur voleliu dirbti sudėtingiau. Sienoms dažyti naudojami įrankiai turėtų būti vidutinio ilgio plaukelių. Teptukus galite rinktis iš sintetinių šerių ir iš natūralių. Specialistai rekomenduoja rinktis natūralaus plauko teptukus. Jie tolygiau paskirsto dažus.

Sienas dažyti patariama pradėti nuo kairiojo lango kampo. Pirmiausia teptuku nudažomos viršutinės ir apatinės sienų dalys, patalpų kampai, paviršiai prie angų (durų, langų...). Sienų paviršius pradedama dažyti voleliu nuo viršaus. Iš pradžių voleliu tepama horizontaliai, o dažai išlyginami judesiais iš viršaus į apačią. Paskutinis volelio potepis turėtų būti daromas iš apačios į viršų. Jei sienos ir lubos dažomos skirtingomis spalvomis, daromos “atskiriamosios” juostos. Tam galite naudoti silpnai limpančią juostelę. Tokiu atveju pirmiausia nudažomi kraštai, tik vėliau dažomos pačios sienos ir lubos. Nepamirškite vos baigę darbus lipnią juostelę nuplėšti! Lipnią juostelę galite naudoti ir vietoms aplink jungiklius ir rozetes nudažyti.

Antrasis dažų sluoksnis tepamas tik tada, kai pirmasis visiškai išdžiūsta.