Prev   Next   Pause   Play     Scroll   Fade   ScrollFade
Reklaminis skydelis
You are here:     
Plytelių savybės PDF Spausdinti Email

 

Keramikinės plytelės šiuo metu naudojamos įvairiems interjero ir eksterjero darbams. Pagal tai, iš kokios medžiagos gaminamos bei koks jų pagrindas galima spręsti, kam jos pritaikomos. Taip pat reiktų atsižvelgti ir į plytelės dangą: glazūruotą ar ne.

Pagal tai, kiek kartų plytelės degamos, jos skirstomos į vienkartinio ir dviejų kartų degimo plyteles.

Pirmosios iš pradžių suformuojamos, džiovinamos, o padengus glazūromis išdegamos. Šios plytelės gali būti silpnai akytos bei stipriai akytos.

Silpnai akytos plytelės paprastai naudojamos grindų apdailai, jos atsparios šalčiui bei mechaniniam poveikiui. Stipriai akytos plytelės naudojamos sienų apdailai, jos nėra tokios atsparios kaip silpnai akytos plytelės.

Vieną kartą degamos ir akmens masės plytelės. Jos itin atsparios mechaniniam ir cheminiam poveikiui, lengvai valomos. Dažniausiai naudojamos grindims kloti. Dauguma akmens masės plytelių neglazūruojamos, tačiau kartais galima rasti ir glazūruotų.

Du kartus degtų plytelių kaina paprastai būna didesnė. Iš pradžių jos apdegamos, vėliau glazūruojamos ir dar kartą apdegamos. Šios plytelės pasižymi tuo, kad jų paviršius blizgesnis nei vieną kartą degtų plytelių. Gali būti naudojamos tiek sienų, tiek grindų apdailai. Du kartus degtos plytelės būna stipriai akytos.