Prev   Next   Pause   Play     Scroll   Fade   ScrollFade
Reklaminis skydelis
You are here:     
Laminato klojimas PDF Spausdinti Email

 

Laminuotos grindys, arba „plaukiojančios grindys“ – tai viena populiariausių šių dienų grindų dangų. Jos praktiškos ir greitai klojamos. Be to, parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių jų faktūrų, taigi jas nesunku priderinti prie Jūsų namų interjero.

Šių grindų klojimas pasižymi tuo, kad lentelės jungiamos tik tarpusavyje, o prie grindų paviršiaus nepritvirtinamos. Kai kurių laminato lentelių netgi nereikia suklijuoti. Jos tiesiog sujungiamos specialiais grioveliais. Dažniausiai po šia danga klojamas garsą izoliuojantis arba išlyginamasis sluoksnis. Populiariausia yra patiesti 3mm putų polietilenu. Jis padaro grindis lygesnes, apsaugo dangą nuo drėgmės. Klojant laminatą ant betono, po polietileno sluoksniu rekomenduojama patiesti polietileno plėvelę.

Laminato klojimas

Klojant lenteles, jų sujungimo siūlės turėtų sutapti su krentančios šviesos kryptimi. Taip mažiau matysis sujungimai ir grindys atrodys vientisesnės. Kloti reiktų pradėti nuo sienos pusės, į ją atsukant lentelės griovelį. Nuo sienų pusės paprastai paliekama apie 1cm tarpas (dėl šiluminio plėtimosi). Klojant lenteles, nuolat patikrinkite ar lenteles klojate lygiagrečiai. Tam galite naudoti ištemptą virvelę. Lenteles prisireikus trumpinti arba siaurinti, naudokite pjūklelį. Jei naudosite rankinį pjūklą, pjaukite iš apatinės lentelės pusės. Elektriniu pjūklu pjaukite iš viršutinės pusės.

Svarbiausia pirmąsias kelias eiles iškloti lygiai ir teisingai. Klaidos dažniausiai paaiškėja išklojus beveik visą patalpą ir pasiekus priešingą sieną. Prieš klojant svarbu patikrinti ar išklotas laminatas netrukdys atsidaryti durims. Jei trukdo – teks paobliuoti durų apačią.

Jei nusipirkote klijuojamą laminatą, naudokite tik specialius laminato klijus, kurie yra atsparūs vandeniui. Klijais reikia patepti klojamos lentos griovelio apatinę dalį bei paklotos lentos viršutinę dalį. Lenteles sujungus, turi ištrykšti klijai. Kitaip lentelės tinkamai nesusiklijuos ir nebus atsparios drėgmei. Klijų perteklių nuvalykite skudurėliu. Lentelių sujungimui naudojamas ir plaktukas bei kaladėlė su grioveliu. Niekuomet jungdami lenteles stipriai nesmūgiuokite į griovelius ir liežuvėlius. Tam naudojama kaladėlė. Klojant paskutinę eilę, reikiamu pločiu susiaurinkite lenteles bei sujunkite jas.

Būtinai palikite apie 1cm tarpą iki sienos. Tokie tarpeliai paliekami iki kiekvieno stacionaraus paviršiaus: kolonos, sienos ir pan. Tam, kad atstumas būtų išlaikomas tolygus, naudokite tam skirtus kaiščius. Juos po 10-12valandų galite pašalinti.