Prev   Next   Pause   Play     Scroll   Fade   ScrollFade
Reklaminis skydelis
You are here:     
Tapetų rūšys PDF Spausdinti Email

 

Popieriniai tapetai

Tai viena populiariausių tapetų rūšių. Galima rinktis tarp viengubo ir dvigubo (tokius tapetus sudaro pagrindas ir dekoratyvusis paviršius). Didžiausias privalumas – šie tapetai lengvai praleidžia orą bei drėgmę, todėl sienos mažiau pelija. Jie nebrangūs, tačiau klijuojami plyšta, džiūdami atsiklijuoti nuo sienos, greitai apsitrina, blunka, teplūs, neatsparūs plovimui. Tinka alergiškiems žmonėms, tačiau itin neilgaamžiai. Nenaudokite popierinių tapetų drėgnose patalpose.

Viniliniai tapetai

Šie tapetai nuo kitų skiriasi savo faktūra. Kai kurie yra pūsto vinilo (šie tapetai suteikia minkštumo ir jaukumo įspūdį), kiti – blizgūs – yra gerai plaunami. Baltos spalvos tapetus galima dažyti. Šių tapetų privalumai – atsparumas mechaniniam poveikiui, plovimui, didelis spalvų ir raštų pasirinkimas, gana lengvai klijuojami. Tai populiariausia tapetų rūšis.

Plaunami tapetai

Šie tapetai dažniausiai pritaikomi virtuvėje ar kitose erdvėse, kur gali tekti valyti sienas.

Natūralaus pluošto tapetai

Natūralaus pluošto tapetų gamyboje naudojami surinkti, išdžiovinti bei pagal senus korėjiečių papročius apdirbti augalai. Šie tapetai dažniausiai naudojami kaip dekoro elementai, papildantys kitus tapetus arba dažytas sienas. Tapetai yra ekologiški, sausai valomi ir neblunka. Gaminami iš kamščio, bambuko, žolės, džiuto, sizalio, morantės, meldų.

Stiklo pluošto tapetai

Šie tapetai dažniausiai naudojami kaip sienos pagrindas. Stiklo pluošto tapetus reikia dažyti. Tinka ir sienoms, ir luboms.

Akriliniai tapetai

Šie tapetai nuo kitų skiriasi tuo, kad yra dekoruojami akrilo medžiagomis. Jų reljefas išgaunamas ant lygaus popieriaus pagrindo liejant akrilo putą. Jie yra storesni už popierinius. Dėl savo puošnumo bei brangumo nėra itin populiarūs. Vidutinės kainos. Dėl nedidelio asortimento ir neatsparumo trynimui nėra itin populiarūs.

Skysti tapetai

Skystais tapetais kuriamos lygios sienų dangos be siūlių. Kai išdžiūsta skysta medžiaga, ji tampa panaši į įprastus tapetus. Tapetavimo technologijos skiriasi nuo įprastų tapetų, - šie tapetai skiedžiami vandeniu ir tepami velenu arba dažų purkštuku. Vėliau šie tapetai nudažomi norima spalva. Šie tapetai daugiausia naudojami biurų patalpose, nors pritaikomi ir gyvenamosiose. Privalumai - gera garso bei šilumos izoliacija. Kitaip nei paprasti tapetai, šie tapetai sudaro vientisą dangą, plokštumoje nesimato siūlės.